Heerlen ademt wielrennen. Vooral op die ene vrijdagavond na de Tour de France. Het is hartje zomer. In de stad is het afgeladen vol met mensen uit de hele regio. Onder het genot van een glaasje wijn, een biertje of gewoon een cola geniet men van de live muziek op een van de pleinen. En terwijl de zon langzaam ondergaat, koerst de nationale én internationale top van de wielerwereld door het stadscentrum. Ik heb het natuurlijk over de RaboRonde.

Ook dit jaar komen de profs weer naar Heerlen. Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van de handbikers. Voorafgaand aan de RaboRonde wordt door de handbikers over hetzelfde parcours een wedstrijd verreden in het kader van de Nederlandse Handbike Competitie.

De NHC is al een aantal jaren een begrip in de paralympische wielersport. Op de mooiste plekjes van Nederland worden de straten onveilig gemaakt door het handbikepeloton. Wat dacht je van het Wilhelminapark in Utrecht, de Geulhemmerberg bij Valkenburg, of de historische stadskern van Delden. Niet voor niets dat ook steeds meer buitenlandse handbikers Nederland weten te vinden om te koersen. En door het toevoegen van de RaboRonde aan de kalender, met Duitsland en België op steenworp afstand, zal het deelnemersveld internationaler zijn dan ooit tevoren.

Als geboren Heerlenaar kijk ik er dan ook al onwijs naar uit om door te straten van mijn eigen stad te kunnen racen. Met de RaboRonde Heerlen hebben wij handbikers een mooie toevoeging aan onze nationale wedstrijdkalender. Het parcours is uitdagend met kasseienstroken, veel bochten en een kort maar pittig klimmetje. Vuurwerk gegarandeerd!

Maar om het tot een succes te brengen, hebben we wel jullie support nodig. Kom ons aanmoedigen. Geniet van dit spectaculaire sportevenement en laat je inspireren door de paralympische tak van wielrennen. Samen gaan we er een onvergetelijke avond van maken.

We zien ons vrijdag 2 augustus!

Mitch Valize