Op woensdag 13 november hebben Adelante on Wheels en Adelante zorggroep de eerste IKS Parkstad certificaten ontvangen van de wethouders van de deelnemende IKS gemeentes; Wethouder de Rijck (Brunssum), Wethouder de Beer (Heerlen), Wethouder Schlangen (Kerkrade) en Wethouder Janssen (Landgraaf).
Sportaanbieders die structureel aanbod hebben voor mensen met een beperking krijgen vanuit het project Iedereen Kan Sporten Parkstad een certificaat. Dit certificaat staat symbool voor een structureel, goed en passend sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking. Sportaanbieders worden hierdoor herkenbaar voor de doelgroep, waardoor zij beter de weg naar passend aanbod kunnen vinden.

De andere sportaanbieders in de deelnemende gemeentes die voldoen aan de criteria krijgen later dit seizoen van de betreffende wethouder hun certificaat uitgereikt.