Uitreiking IKS certificaten in Brunssum

Twee Brunssumse verenigingen werden afgelopen week in het zonnetje gezet; SV Brunssum en de Brunssumse Gehandicapten Sport. Beide verenigingen zetten zich enorm in op het gebied van sport en bewegen voor kinderen en volwassenen met een beperking.
Beide verenigingen werden daarom verrast met het IKS certificaat. Met dit certificaat willen de gemeentes onder andere laten zien welke sportaanbieders een goed en toegankelijk aanbod voor mensen met een beperking hebben in Parkstad. 

Afgelopen woensdagavond werd het G-team van SV Brunssum door de gemeente Brunssum in het zonnetje gezet en werd het certificaat van Iedereen Kan Sporten Parkstad uitgereikt.
SV Brunssum heeft al 5 jaar een G-team en er zijn maar liefst 23 spelers actief onder de bezielende leiding van John en Michaela Berends.
Nieuwe leden zijn altijd welkom om eens mee te doen en lid te worden. Op de website van SV Brunssum kunnen trainingstijden en meer informatie gevonden worden.
Koraal Media en SV Brunssum TV waren erbij en maakten een mooie vlog van de uitreiking! Het filmpje is hier te zien. 

Donderdagavond werd het certificaat aan de Brunssumse Gehandicapten Sportvereniging uitgereikt in thuishaven sporthal Rumpen. BGS bestaat al meer dan 50 jaar en staat onder de bezielende leiding van Harry en Elly Franssen. Iedere donderdagavond vinden zo’n 25 leden hun weg naar de vereniging. De vereniging is open voor iedereen; met en zonder beperking en er is veel ruimte voor sociale contacten en plezier. Ook hier zijn mensen altijd welkom om eens te komen kijken of mee te doen.
Iedere donderdag van 18.30-20.30 uur is de vereniging actief in sporthal Rumpen.

Beide verenigingen kregen uit handen van wethouder Carolus de Rijck (Wethouder Sport) het IKS Parkstad certificaat uitgereikt.