Sport- en beweegdeelname voor mensen met een verstandelijke beperking is niet altijd vanzelfsprekend. En zeker niet in deze tijd van corona waarin je alleen in en om huis mag sporten. Special Olympics heeft daarom een speciale app geïntroduceerd waarmee mensen met een verstandelijke beperking dagelijks kunnen bewegen en fit blijven.

Met de app Scoor je PR! leren sporters met een verstandelijke beperking op een eenvoudige manier hun uithoudingsvermogen, kracht, balans en gezondheid te verbeteren. Sporters kunnen het programma zelf doen maar ook onder begeleiding van hun coach of begeleider. Als coach kun je je sporter(s) nu ook ‘op afstand’ begeleiden: je kunt ze digitaal toevoegen en na toestemming tot deelname van de wettelijke vertegenwoordiger kun je samen met je sporter aan de slag. Je kunt ook het niveau van de oefeningen aanpassen als een sporter ze te makkelijk of juist te moeilijk vindt. Er is een handleiding voor coaches beschikbaar.
Lees het hele artikel hier!