Door de corona maatregelen ziet ons (voetbal)leven er voorlopig anders uit, dit geldt natuurlijk ook voor het G-voetbal. Gelukkig zijn interne wedstrijdjes voor de jeugd en trainen in kleine groepjes wel mogelijk. Desondanks biedt deze tijd wellicht de tijd en ruimte om vooruit te denken voor de periode wanneer er weer volop gevoetbald mag worden. Daarom organiseren Fonds Gehandicaptensport, ING en KNVB in december interactieve online sessies om het G-voetbal verder vooruit te helpen.

Je kan kiezen uit drie verschillende thema’s; vervoer, financiën en werving leden. Tijdens de sessie krijg je tips, word je geïnspireerd met succesvolle casussen en kan je sparren met de andere deelnemers en aanwezige deskundigen.

Vervoer

Door de regionale aspecten van G-voetbal is het nodig om relatief grotere afstanden te rijden voor een wedstrijd. Vaak zijn er niet genoeg begeleiders aanwezig om dit met meerdere auto’s te organiseren, en bovendien brengt dit de nodige kosten met zich mee. Er zijn clubs die dit op een structurele manier hebben opgelost.

Fondsenwerving

Er zijn verschillende manieren om extra inkomsten te genereren voor G-teams. Een relatief onbekende manier is Crowdfunding. Het Fonds Gehandicaptensport en ING nemen de clubs mee in het opzetten en uitvoeren van een succesvol crowdfunding project. Hoe pak je dit aan? Hoe communiceer je hierover? Wat zijn de ins en outs om er een succes van te maken? Daarnaast wordt er ook stilgestaan bij andere sponsoring- en subsidiemogelijkheden.

Werving leden

Na een enorme stijging sinds 2005 neemt het aanbod van jeugd G-teams de laatste jaren af. Dit heeft onder andere te maken met doorstroom naar de senioren en concurrentie van ander aanbod. Continue aandacht is nodig om te zorgen voor instroom van nieuwe, jonge G-voetballers. Dit is echter niet eenvoudig. In deze sessie krijg je goede voorbeelden van andere verenigingen en tips om werving voor jouw vereniging in gang te zetten.

Data en tijdstippen

In totaal worden zes sessies georganiseerd. De sessies vinden online plaats via Microsoft Teams. Per sessie is er plaats voor maximaal 16 personen. Deelnemers ontvangen van ons de link om via telefoon, tablet of computer deel te nemen.

Thema: Fondsenwerving

  • Maandag 7 december, 16.30 – 17.45 uur, aanmelden klik hier
  • Maandag 7 december 20.00 – 21.15 uur, aanmelden klik hier

Thema: Leden

  • Woensdag 9 december, 16.30 – 17.45 uur, aanmelden klik hier
  • Woensdag 9 december 20.00 – 21.15 uur, aanmelden klik hier

Thema: Vervoer

  • Maandag 14 december, 16.30 – 17.45 uur, aanmelden klik hier
  • Maandag 14 december 20.00 – 21.15 uur, aanmelden klik hier

*Werkt de link niet? Probeer de link dan te openen in Google Chrome

Meld je snel aan, want vol = vol


Deze interactieve online sessie wordt georganiseerd door Fonds Gehandicaptensport, ING en KNVB