Ambassadeurs

Iedereen Kan Sporten Parkstad

Iedereen kan sporten Parkstad - Ambassadeur Mitch

Ik ben Mitch, 23 jaar oud en kom uit Heerlen. Ik ben geboren met een niet volledig ontwikkeld linkerbeen. Daardoor is mijn linkerbeen een stuk korter dan mijn rechterbeen en loop ik met een beenprothese.

Sport heeft ondanks mijn beperking altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven uitgemaakt. Vanaf mijn vijfde voetbalde ik al met mijn vrienden bij de blauw-witte zebra’s van Bekkerveld. Drie jaar geleden heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Paralympische sporten. Sporten als zitvolleybal, paratriathlon en para-atletiek heb ik uitgeprobeerd, maar uiteindelijk is mijn keuze gevallen op het handbiken.

Handbiken is de paralympische variant van wielrennen. Het klinkt gek, maar fietsen met je armen is echt heel gaaf. Door hard te trainen heb ik mezelf in korte tijd ontwikkeld van beginneling tot professioneel topsporter. Sinds een half jaar woon ik nu zelfs bij Papendal, het topsportcentrum van Nederland, en train ik dagelijks om mijn ultieme doel te bereiken: schitteren op de Paralympische Spelen.

Meer aandacht voor gehandicaptensport in Parkstad.

De gemeenten, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Brunssum werken samen om het aanbod aan sport en beweegactiviteiten voor mensen met een beperking beter te laten aansluiten bij de vraag. Daarmee wil men drempels voor deze doelgroep wegnemen en meer mensen met een beperking aanzetten tot bewegen.